Zo vind je de beste dakwerker!

Het dak is een ontzettend belangrijk onderdeel van een woning, en een goede dakdekker is net zo belangrijk. Maar hoe vind je een goede dakdekker, of nog beter gezegd, hoe vind je de beste dakdekker?

De taken van een dakwerker

Voordat we kunnen kijken naar welke vaardigheden een dakwerker nodig heeft, is het goed om te weten wat een dakdekker precies doet. Om het zo duidelijk mogelijk te maken zijn de werkzaamheden verdeeld in drie onderdelen. Dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie.

 

DakonderhoudDakreparatie Dakrenovatie 
Bij dakonderhoud gaat het om het behouden van de kwaliteit van het dak. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Een dakdekker kan een dakinspectie uitvoeren, maar ook het reinigen van het dak en de dakgoten valt onder dakonderhoud.Het repareren van het dak is misschien wel de belangrijkste taak van een dakdekker. Wanneer er schade is ontstaan is het namelijk belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen om te voorkomen dat de dakconstructie wordt aangetast.Bij een dakrenovatie wordt óf de dakbedekking vervangen, óf de dakconstructie vervangen en vernieuwd. Dit wordt gedaan wanneer en dak verouderd is, of wanneer het te veel schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een storm.

Bron: https://www.de10beste.be/dakwerkers/

Wat maakt een goede dakwerker?

Bij het zoeken van een dakdekker zijn er een aantal punten waar je op kunt letten en een aantal details waar je naar kunt zoeken. Vaak vertellen deze punten en details je of een dakdekker betrouwbaar is.

  • Keurmerken. Wanneer dakdekkers de juiste kenmerken hebben betekent dit dat ze gecontroleerd zijn door inspecteurs en ze de juiste werkzaamheden verrichten.
  • Certificaten. Certificaten en diploma’s garanderen niet perfect werk, maar het kan je wel helpen bij het maken van jou besluit.
  • Recensies. Wil je weten of een dakdekker goed werk verricht? Kijk dan eens naar hoe tevreden oude klanten zijn. Wees je er wel van bewust dat recensies niet altijd een goed beeld schetsen.
  • Garantie. Als laatste kun je aan de hoeveelheid garantie vaak zien hoe zeker een bedrijf is van zijn zaak. Is de garantie hoog? Dan weet je bijna zeker dat het bedrijf er van uit gaat dat ze kwaliteit zullen leveren.