Je woning isoleren: de mogelijkheden

Isolatie is een effectieve manier om tocht en andere kou buiten te houden in de winter, en binnen te houden in de zomer. Isoleren kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Welke manieren dat zijn lees je hier.

Verschillende soorten isolatie

Het isoleren van een woning heeft veel voordelen. Zo zorgt het voor een verlaagde energierekening, verhoogt het de waarde van de woning en het wooncomfort. Je hebt minder geluidsoverlast en je draagt bij aan een beter milieu. En dan hebben we het nog niet eens over de temperatuur gehad. Om deze pluspunten te bereiken kun je op één of meerdere plaatsen in en rondom jouw woning isolatie plaatsen.

Dakisolatie

Bij dakisolatie kun je twee kanten op. Je kunt het dak van binnenuit laten isoleren, of van buitenaf. Wanneer je vanaf de buitenkant isolatie laat plaatsen kun je kieren en naden tussen de dakdelen tegengaan. Dit zorgt dan voor een betere isolatie. Het dak is uiteindelijk het grootste warmtelek van jouw woning.

Vloerisolatie

Koude voeten. Daar zit niemand op te wachten. Met vloerisolatie is dit snel opgelost. De vloer voelt hiermee namelijk tot wel 4 graden warmer mee. Wist je trouwens dat warme voeten er ook voor zorgen dat je lichaamstemperatuur warmer aan voelt?

Muur- en gevelisolatie

De muur kun je op verschillende manieren isoleren.

  • Spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie en erg effectief. Hierbij wordt de isolatie tussen twee muren geplaatst.
  • Buiten isolatie. Bij buiten isolatie wordt er isolatie tegen de gevel worden geplaatst. Na het plaatsen van deze isolatie wordt er een afwerkingslaag geplaatst.
  • Binnen isolatie. Wanneer je alleen de binnenmuur isoleert wordt deze afgewerkt met een voorzetwand.

Schakel in een isolatiebedrijf!

Weet je niet welke optie voor jou het beste is? Of heb je andere vragen op het gebied van isolatie? Dan kun je altijd terecht bij een isolatie bedrijf. Daarnaast kunnen ze de isolatie aanbrengen en weet je zeker dat je deze winter warm zit!