Zo vind je de beste dakwerker!

Het dak is een ontzettend belangrijk onderdeel van een woning, en een goede dakdekker is net zo belangrijk. Maar hoe vind je een goede dakdekker, of nog beter gezegd, hoe vind je de beste dakdekker?

De taken van een dakwerker

Voordat we kunnen kijken naar welke vaardigheden een dakwerker nodig heeft, is het goed om te weten wat een dakdekker precies doet. Om het zo duidelijk mogelijk te maken zijn de werkzaamheden verdeeld in drie onderdelen. Dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie.

 

DakonderhoudDakreparatie Dakrenovatie 
Bij dakonderhoud gaat het om het behouden van de kwaliteit van het dak. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Een dakdekker kan een dakinspectie uitvoeren, maar ook het reinigen van het dak en de dakgoten valt onder dakonderhoud.Het repareren van het dak is misschien wel de belangrijkste taak van een dakdekker. Wanneer er schade is ontstaan is het namelijk belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen om te voorkomen dat de dakconstructie wordt aangetast.Bij een dakrenovatie wordt óf de dakbedekking vervangen, óf de dakconstructie vervangen en vernieuwd. Dit wordt gedaan wanneer en dak verouderd is, of wanneer het te veel schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een storm.

Bron: https://www.de10beste.be/dakwerkers/

Wat maakt een goede dakwerker?

Bij het zoeken van een dakdekker zijn er een aantal punten waar je op kunt letten en een aantal details waar je naar kunt zoeken. Vaak vertellen deze punten en details je of een dakdekker betrouwbaar is.

 • Keurmerken. Wanneer dakdekkers de juiste kenmerken hebben betekent dit dat ze gecontroleerd zijn door inspecteurs en ze de juiste werkzaamheden verrichten.
 • Certificaten. Certificaten en diploma’s garanderen niet perfect werk, maar het kan je wel helpen bij het maken van jou besluit.
 • Recensies. Wil je weten of een dakdekker goed werk verricht? Kijk dan eens naar hoe tevreden oude klanten zijn. Wees je er wel van bewust dat recensies niet altijd een goed beeld schetsen.
 • Garantie. Als laatste kun je aan de hoeveelheid garantie vaak zien hoe zeker een bedrijf is van zijn zaak. Is de garantie hoog? Dan weet je bijna zeker dat het bedrijf er van uit gaat dat ze kwaliteit zullen leveren.

Je woning isoleren: de mogelijkheden

Isolatie is een effectieve manier om tocht en andere kou buiten te houden in de winter, en binnen te houden in de zomer. Isoleren kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Welke manieren dat zijn lees je hier.

Verschillende soorten isolatie

Het isoleren van een woning heeft veel voordelen. Zo zorgt het voor een verlaagde energierekening, verhoogt het de waarde van de woning en het wooncomfort. Je hebt minder geluidsoverlast en je draagt bij aan een beter milieu. En dan hebben we het nog niet eens over de temperatuur gehad. Om deze pluspunten te bereiken kun je op één of meerdere plaatsen in en rondom jouw woning isolatie plaatsen.

Dakisolatie

Bij dakisolatie kun je twee kanten op. Je kunt het dak van binnenuit laten isoleren, of van buitenaf. Wanneer je vanaf de buitenkant isolatie laat plaatsen kun je kieren en naden tussen de dakdelen tegengaan. Dit zorgt dan voor een betere isolatie. Het dak is uiteindelijk het grootste warmtelek van jouw woning.

Vloerisolatie

Koude voeten. Daar zit niemand op te wachten. Met vloerisolatie is dit snel opgelost. De vloer voelt hiermee namelijk tot wel 4 graden warmer mee. Wist je trouwens dat warme voeten er ook voor zorgen dat je lichaamstemperatuur warmer aan voelt?

Muur- en gevelisolatie

De muur kun je op verschillende manieren isoleren.

 • Spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie en erg effectief. Hierbij wordt de isolatie tussen twee muren geplaatst.
 • Buiten isolatie. Bij buiten isolatie wordt er isolatie tegen de gevel worden geplaatst. Na het plaatsen van deze isolatie wordt er een afwerkingslaag geplaatst.
 • Binnen isolatie. Wanneer je alleen de binnenmuur isoleert wordt deze afgewerkt met een voorzetwand.

Schakel in een isolatiebedrijf!

Weet je niet welke optie voor jou het beste is? Of heb je andere vragen op het gebied van isolatie? Dan kun je altijd terecht bij een isolatie bedrijf. Daarnaast kunnen ze de isolatie aanbrengen en weet je zeker dat je deze winter warm zit!

 

Cv-ketel vervangen: welke opties heb ik?

De verwarming is zeker tijdens de wintermaanden onmisbaar voor je eigen comfort. De cv zorgt niet alleen voor een lekker warm huis, maar ook voor een warm water. Cv-ketels gaan gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Wanneer je cv-ketel verouderd is, zul je merken dat je vaker last krijgt van defecten en storingen. Dat niet alleen, je ketel verliest ook vermogen waardoor er meer gas wordt verbruikt om de woning op temperatuur te krijgen en te houden.

In dit artikel lees je alles over cv-ketel vervangen, waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe ketel en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Waarom is het vervangen van je cv-ketel belangrijk?

Een verouderde cv-ketel functioneert langzaam slechter. In het begin zul je hier niet zoveel van merken, maar na verloop van tijd stijg je energierekening. Je cv-ketel verliest vermogen, waardoor je meer moet stoken om je woning op temperatuur te houden. Ook wanneer je steeds vaker last krijgt van storingen en defecten, zijn dit tekenen dat je cv-ketel aan vervanging toe is. Een nieuwe cv-ketel is in sommige gevallen vaak voordeliger dan je huidige ketel laten repareren.

Hoe kiest u de juiste cv-ketel?

Wanneer je de cv-ketel gaat vervangen, is het belangrijk om een ketel te kiezen die aan je specifieke behoefte voldoet. Je kunt hierbij letten op de volgende factoren:

 • De grootte van de woning: hoe groter je woning, des te meer ruimtes de cv-ketel moet verwarmen. Het is belangrijk dat de cv het juiste vermogen heeft om dit ook efficiënt te kunnen doen.
 • Je eigen wensen: kijk ook naar je eigen wensen. Wat is de gewenste watertemperatuur en watercapaciteit? Dit wordt uitgedrukt in de CW-waarde, wat staat voor comfortwaarde. Hoe hoger deze waarde, hoe meer warm water per minuut de ketel kan leveren.
 • Energielabel: kies een cv-ketel met een zuinig energielabel. Dit is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, omdat je cv-ketel zuinig werkt, maar ook voor het milieu.
 • Garantie en onderhoud: let goed op de garantie van de ketel en hoe deze onderhouden moet worden. Met goed cv-ketel onderhoud gaat je cv langer mee en werkt deze zo zuinig en efficiënt mogelijk.

Hoe wordt de nieuwe cv-ketel geïnstalleerd?

Het installeren van een nieuwe cv-ketel is een complexe taak die het beste overgelaten kan worden aan een professionele installateur. Een professionele verwarmingsinstallateur zorgt ervoor dat de ketel correct geïnstalleerd wordt en voldoet aan alle veiligheids- en regelgevingsvereisten.

Ben je op zoek naar een verwarmingsinstallateur bij jou in de regio? Neem dan een kijkje op https://verwarminggids.be/antwerpen/, hier vind je een handig overzicht van alle verwarmingsinstallateurs!

Cv-ketel onderhoud

Een goed onderhouden cv-ketel functioneert beter en gaat langer mee. Het is daarom belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een professionele monteur. Tijdens het onderhoud worden de belangrijkste onderdelen van de ketel gecontroleerd en indien nodig vervangen.

Ook wordt de ketel tijdens een onderhoudsbeurt opnieuw afgesteld, waardoor de ketel zo efficiënt mogelijk werkt.

 

Duurzaam verven met milieuvriendelijke producten

duurzaam verven

Het verven van uw huis is een geweldige manier om het te renoveren en een frisse uitstraling te geven. Maar hoe kunt u dit op een duurzame en milieuvriendelijke manier doen? In dit artikel bespreken we de beste manieren om duurzaam te verven en hoe u de beste producten kunt vinden die niet schadelijk zijn voor het milieu.

Waarom is duurzaam verven belangrijk?

Het verven van uw huis kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vervuiling van het milieu. Veel verfproducten bevatten giftige stoffen en chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Bovendien zijn deze producten slecht voor het milieu wanneer ze worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor milieuvriendelijke verfproducten.

Hoe kiest u de juiste verf voor uw project?

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste verf voor uw project. Hieronder vindt u een aantal belangrijke aanbevelingen:

 • Kies voor verf die VOC-vrij is. VOC staat voor Volatile Organic Compounds en zijn giftige stoffen die worden uitgestoten door sommige verfproducten.
 • Kies voor verf die op waterbasis is. Waterbasisverf is beter voor het milieu omdat het minder chemicaliën bevat dan verf op oliebasis.
 • Kies verf met milieukeurmerken, zoals het Europese Ecolabel of het Cradle to Cradle-certificaat.
 • Lees de labels en productinformatie zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat de verf voldoet aan uw milieueisen.

Waar kunt u milieuvriendelijke verf kopen?

Er zijn veel verschillende plaatsen waar u milieuvriendelijke verf kunt kopen. Hieronder vindt u een aantal aanbevelingen:

 • Bouwmarkten. Veel grote bouwmarkten bieden nu een uitgebreid assortiment aan milieuvriendelijke verfproducten.
 • Online verfwinkels. Er zijn veel online verfwinkels die speciaal zijn gericht op milieuvriendelijke verfproducten.
 • Specialistische milieuboetieks. Er zijn veel winkels die zich specifiek richten op duurzame en milieuvriendelijke producten, waaronder verf.

Een schildersbedrijf kan u uiteraard ook helpen.

De voor en nadelen van een groen dak

voordelen nadelen groendak

Altijd al een groene stadswoning willen hebben? Duurzame woontrends kennen vele uitingen, maar een van de meest in het oog springende is toch wel het plaatsen van een groen dak. Een groen dak, ook wel een sedum dak genoemd, is een soort dakbedekking waarbij er planten worden geplaatst op het dak van een gebouw of woning. Dit soort daken wordt steeds populairder omdat ze een aantal voordelen hebben voor zowel het milieu als voor de gebouweigenaar. Echter, zijn er ook nadelen rondom deze duurzame woontrends.

Voordelen van een groen dak

Bijdragen aan het verminderen van de hittestress in stedelijke gebieden door de temperatuur van het dak te verlagen. Een groene stadswoning is nu eenmaal koeler.

Het verminderen van de hoeveelheid regenwater dat in het riool terechtkomt door het water op te vangen en te laten infiltreren.

Verbetering van de luchtkwaliteit door het absorberen van fijnstof en het uitstoten van zuurstof.

Bijdragen aan de biodiversiteit door het creëren van een leefgebied voor wilde dieren en insecten.

Esthetische verbetering van het dak en het gebouw als geheel.

Nadelen van een groen dak

Hogere aanleg- en onderhoudskosten in vergelijking met traditionele dakbedekking.

Extra gewicht op het dak, dit kan problemen veroorzaken bij het ontwerp van het gebouw of de woning en de constructie ervan.

Mogelijke problemen met waterlekkage als het dak niet goed is geïnstalleerd of onderhouden.

Beperkingen voor toegang tot het dak voor onderhoud en reparaties.

Hoe leg je een groen dak aan?

Bij interesse in een groen dak is de volgende stap het realiseren hiervan. Er zijn verschillende manieren om een groen dak aan te leggen:

Zelf installeren: als je handig bent en ervaring hebt met het aanleggen van daken, kun je er voor kiezen om het sedum dak zelf te installeren. Er zijn diverse kits beschikbaar die je alles bieden wat je nodig hebt, zoals de substraatlaag, drainage, waterdichting en sedumplanten. Dit is echter wel een arbeidsintensief karwei en het is belangrijk om je te verdiepen in de vereisten voor een goede installatie.

Laten installeren door een professioneel bedrijf: er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van sedum daken. Zij zullen de installatie voor je uitvoeren en zorgen dat alles volgens de vereisten wordt gedaan. Let wel op dat dit duurder kan zijn dan zelf installeren.

Kopen van een prefab sedum dak: er zijn ook bedrijven die prefab sedum daken verkopen. Dit zijn daken waar de vegetatie al op is aangebracht en die kant-en-klaar geleverd worden. Dit is vaak de makkelijkste en snelste manier om een sedum dak te krijgen, maar ook de duurste optie.

Houd er wel rekening mee dat het aanleggen van een sedum dak behoorlijk wat kosten met zich mee brengt, zowel qua aankoop als onderhoud. Bovendien is het van belang om de geschiktheid van het dak te bepalen en de juiste technieken te gebruiken voor een succesvolle installatie. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat je begint.